מונורול
Monurol
דורש מרשם
- צורת מתן: אבקה הנמסה במים
- למה התרופה כאן: אנטיביוטיקה ייחודית המשמשת לטיפול בזיהום בדרכי השתן התחתונות.
-
מטרת הטיפול:
טיפול אנטיביוטי פשוט באופן יחסי לזיהום בדרכי השתן התחתונות (דלקת בשלפוחית השתן).
- מרכיבים: אנטיביוטיקה בשם פוספומיצין.
- אופן השימוש: בתוך השקית יש אבקה השוקלת 5.6 גרם אבל מכילה 3 גרם פוספומיצין. בגדול יש לשפוך את כל תכולת השקית (או חלק ממנה בילדים במשקלים שונים) לכוס מלאה מים ולערבב היטב עד התמוססות האבקה ולשתות, עדיף על בטן ריקה. המינון תלוי גיל - מתחת לגיל שנה 1 גרם של פוספומיצין (שליש מתוכן השקית), מגיל שנה ועד 12 שנים - 2 גרם (שני שליש מתוכן השקית) ומעל גיל 12 שקית שלמה. השימוש בילדים חייב להיות אחרי המלצת רופא שמבין עניין.
-
יתרונות:
יש מספר יתרונות ולצידם מספר חסרונות.
א. טיפול במנה חד פעמית - במקום לקחת טיפול ל-3 או 5 ימים כמו שנותנים באנטיביוטיקות אחרות המשמשות לטיפול בזיהום בדרכי השתן התחתונות, כאן מנה חד פעמית לרוב מספיקה.
ב. מדובר באנטיביוטיקה שלא נמצאת בשימוש רב ולכן החיידקים שעושים דלקת בדרכי השתן בדרך כלל רגישים לה. לעתים אפילו ישנה צמיחה בתרבית שתן של חיידק עמיד להמון אנטיביוטיקות מוכרות יותר, אבל החיידק עדיין נשאר רגיש לפוספומיצין.
ג. ניתן לקחת בהריון.
- תופעות לוואי: כאבי בטן קלים.
-
עוד מילה מהדוקטור:
מספר הערות חשובות:
א. יש הרבה אנשים, בעיקר נשים, שמכירות ויודעות כאשר יש להן זיהום בשלפוחית השתן. עם זאת, אני תמיד ממליץ להגיע לאבחנה ולא לטפל בלי בדיקת שתן כללית ותרבית שתן כמו שצריך.
ב. זו אחת התרופות שהשימוש בה גדל עשרות מונים בשנים האחרונות, בעיקר בשל קלות המתן. אני מפחד שבשנים הקרובות נראה יותר ויותר חיידקים עמידים גם לאנטיביוטיקה זו.
ג. האנטיביוטיקה הזו יכולה להיות טיפול מוצלח רק לזיהום בדרכי השתן התחתונות (זיהום בשלפוחית השתן), לא לזיהום עם חום שהגיע לדרכי השתן העליונות (זיהום בכליה). אין להשתמש בה אם יש חום או זיהום בדרכי השתן העליונות.
ד. השימוש בילדים, בטח ובטח מתח לגיל 12 שנים, חייב להיות אחרי המלצה ישירה וברורה של רופא ילדים.
ה. השיפור בסימפטומים של הזיהום בדרך כלל קורה אחרי 24-48 שעות בטיפול במונורול. אם אין שיפור כלל אחרי 72 שעות גשו לרופא לבדיקה חוזרת.
קראו בקישור הבא כל מה שאתם צריכים לדעת על דלקת בדרכי השתן בתינוקות ובילדים.
לפרטים נוספים ולקריאת העלון לצרכן מומלץ להיעזר באתר משרד הבריאות.