טוב, פתחתי פה קטע עם חצי מהשורשים שלי. יש כאלה שקוראים למרק עוף "הפניצילין היהודי", אבל האם באמת?
כן, באמת!
בין תכונותיו המוכחות של מרק עוף חם ניתן למנות – הורדת תגובה דלקתית, פירוק הליחה, שיפור בתפקוד השערות הקטנות שמצפות את דרכי הנשימה, תכונות אנטי אוקסידנטיות ועוד.
זה עוד לפני שאנחנו מדברים על אנשים וילדים חולים שלעתים הדבר היחיד שהם מכניסים לפה במהלך מחלה הוא מרק עוף…
כאנקדוטה ניתן לספר על מחקר שבדק שיפור בסימפטומים של התקררות אחרי שתיית מים חמים או מרק עוף. ובכן, היה גם שיפור אחרי שתיית מים חמים, אבל מרף עוף (או תה חם) היו יעילים הרבה יותר.
ממה צריך להיות מורכב מרק העוף האולטימטיבי? זה גדול עלי, אבל אשמח להצעות ולטעימות כי