בטאקורטן G קרם או משחה
Betacorten G Cream or Ointment
דורש מרשם
- צורת מתן: קרם או משחה
- למה התרופה כאן: קרם / משחה הנמצאים בשימוש שכיח ברפואת ילדים ומבוגרים.
-
מטרת הטיפול:
לטיפול מקומי בדלקות (דרמטיטיס) ואלרגיות של העור המלוות בזיהום (לכן התוספת של האנטיביוטיקה לקרם/משחה).
- מרכיבים: מכיל שני חומרים פעילים - הראשון סטרואיד חזק בשם בטאמתאזון בריכוז 0.1% והשני אנטיביוטיקה בשם גנטהמיצין.
- אופן השימוש: יש למרוח שכבה דקה, פעם עד פעמיים ביום. אין למרוח באופן קבוע לתקופה ממושכת ואין למרוח על עור הפנים מעל 5 ימים (אני באופן אישי לא הייתי מורח סטרואיד כה חזק על עור הפנים). יש לשטוף ידיים אחרי השימוש.
-
יתרונות:
לתרופה השכיחה הזו יש יתרונות ויש חסרונות:
יתרונות - בדיוק כמו הקרם/משחה הרגילים (בטאקורטן), הסטרואיד הינו פוטנטי (חזק) ובהחלט עושה את העבודה בדלקות ואלרגיות של העור. התוספת של האנטיביוטיקה נחמדה אבל תמשיכו בבקשה לקרוא עד הסוף.
החסרונות מבחינתי הם שניים:
מבחינת הסטרואיד - דווקא בגלל שמדובר בסטרואיד חזק התרופה לא ניתנת לשימוש בתינוקות מתחת לגיל שנה ואני מציע לא להשתמש, בילדים במיוחד ובכללי, לתקופות ממושכות (בילדים לדוגמה השימוש מוגבל לעד 5 ימים). בנוסף, אין להשתמש בילדים כטיפול לתפרחת חיתולים מכיוון שהסגירה של האזור עלולה להביא לספיגת חומר פעיל רב ולתופעות לוואי.
מבחינת האנטיביוטיקה - היות ואנחנו מכוונים לחיידקים שנמצאים על העור, אני חושב שהבחירה של האנטיביוטיקה (גנטהמיצין) קצת פחות טובה מכיוון שבהרבה מהמקרים אינה מכסה את החיידקים השכיחים שעל עורנו.
- תופעות לוואי: החומר הפעיל הינו סטרואיד פוטנטי וחזק באופן יחסי ומכאן היעילות הטובה של התרופה. מאידך, דווקא זה מגביל את השימוש מבחינת תינוקות ומקום המריחה.
-
עוד מילה מהדוקטור:
כולנו זוכרים שלבטאקורטן יש קרובי משפחה - קרם/משחה דומים שנקראים בטאקורטן ופשוט אינם מכילים האנטיביוטיקה. לכן, על הרופא המטפל לבחור בתבונה את התרופה הנכונה לילד או למבוגר בנכונים.
אני ממליץ להשתמש בתרופה פוטנטית זו רק אחרי אבחנה רפואית ולא לתקופות ממושכות.
הכי חשוב - יודעים מתי להשתמש בקרם ומתי במשחה? אם לא זוכרים, קראו בטיפ הבא.