30/10/2024

מה ההבדל בין קרם למשחה? מתי להשתמש בקרם? מתי במשחה?

חלק מהתרופות לטיפול מקומי בילדים או במבוגרים מגיעות רק בצורה אחת – בצורת קרם או בצורת משחה. שם אין התלבטות.

אבל ישנן תרופות מסוימות שמגיעות בשתי הצורות ולכן נכון לדעת את ההבדלים והאינדיקציות לשימוש בהם, על מנת לקבל אפקט מקסימלי שנדרש מהטיפול.

מה ההבדל בין קרם למשחה? מתי להשתמש בקרם? מתי במשחה?

מה ההבדלים?

קרם מבוסס על מים ואילו משחה על בסיס שומני, לדוגמה וזלין. הוא נספג בעור במהירות ובעל תחושה קלילה ונעימה יותר. המריחה שלו נוחה יותר וניתן להשתמש בו על שטחים יחסית גדולים ושעירים, והוא נשטף בקלות במים.

משחה היא פר הגדרה על בסיס שומני, נספגת לאט ונשארת לאורך זמן רב יותר על העור (אידוי איטי). לכן משחה מתאימה יותר למריחה על אזורים יבשים ופחות נוחה לאזורים שעירים. היתרון המשמעותי של משחה הוא חדירה יותר יעילה של החומר הפעיל. עם זאת, היא פחות נעימה על פני העור ואינה נשטפת בקלות עם מים.

כך או כך, תדירות ואורך תקופת מריחת שני סוגי התכשירים נקבעת על ידי הרופא המטפל.

מתי נשתמש במי מהם?

הכלל שהכי קל לזכור הוא "רטוב על רטוב, יבש על יבש".

ארצה לומר שאם העור רטוב/לח – יש העדפה לקרם. אם העור יבש, יש העדפה למשחה שייקח לה זמן רב יותר להיספג, בזמן הזה תישמר הלחות של העור והחומר הפעיל שבמשחה יעשה את עבודתו.

לסיכום, לרוב רופאי עור הם היחידים שיודעים בצורה מדויקת ונותנים את הדעת על הנושא הסופר חשוב הזה, של מתי לטפל בקרם ומתי במשחה. מאידך, רופאים כלליים, לרבות רופאי ילדים מומחים, רושמים מה שעולה ראשון בתוכנת התרופות. מאידך, שימוש נכון יביא תוצאות מדויקות וטובות יותר אצלכם או אצל הילדון שלכם.

בהצלחה.