איך בוחרים ומוסיפים דייסה לתינוק

אז יש לנו באתר פרק מבוא על תוספת דייסה לתינוק, בקישור הבא. הפרק ההוא מדבר על היתרונות בהוספת דייסה לתינוק, על מתי נרצה בכלל להוסיף ומאיזה גיל.
הפרק הנוכחי משלים את הפרק הקודם ומלמד אותנו איך. איך בוחרים, איך נותנים, כמה ולמה לצפות.
גם פרק זה באתר הוא תוכן מקצועי ממומן בשיתוף מטרנה ואני מודה להם מאוד על התמיכה ושיתוף הפעולה, עוד מלידתו של האתר.

תוספת דייסה ייעודית לתינוקות בשלב המעבר למזונות מוצקים

החל מגיל 6 חודשים (ראו באתר את הפרק המיתולוגי על התחלת טעימות), מתחיל בשעה טובה שלב החשיפה למזונות מוצקים.

מקובל להתחיל עם מזונות מתפריט המשפחה בדגש על בישול ביתי כגון: מחית ירקות ופירות, קטניות, דגנים, בשר (הודו, עוף ובקר), ביצים ושמן זית.  

בשלב זה, בו התינוק מתחיל להיחשף למזונות המוצקים, הדייסה מהווה דרך מצוינת להיכרות ראשונית עם דגנים, שכן ניתן להכינה על בסיס חלב אם או תרכובת מזון לתינוק (תמ"ל), שהינם טעמים מוכרים לתינוק.

הדייסה יכולה להשתלב בתפריט התינוק כחלק מתהליך המעבר של התינוק למזון מוצק, ומאפשרת לו להיחשף בהדרגה לטעמים ומרקמים חדשים תוך גיוון התפריט היומי. דייסה בהכנה סמיכה מאפשרת לתינוק להתנסות באכילה בכפית, לשכלל את המיומנויות שלו ולהתאמן באכילה עצמאית. 

את הדייסות הייעודיות לתינוק מומלץ להגיש בכפית, כחלק מארוחה מסודרת, ההאכלה בכפית תורמת להתפתחות מיומנויות האכילה של מוצקים ולהתאמן באכילה עצמאית.

איך בוחרים ומוסיפים דייסה לתינוק

פרקטית איך מוסיפים דייסות לתפריט התינוק?

עוקבים אחר הוראות ההכנה הפשוטות בהתאם לסוג המוצר, ישנן דייסות שמוסיפים לתרכובת מזון לתינוק לאחר הכנתה וישנן סוגי דייסות בהן רק מוסיפים מים והדייסה מוכנה.
דרך נוספת לשלב דייסות היא להוסיף כף אחת או שתיים למחית הפירות או הירקות ואף לשלב במתכונים שונים כגון פנקייק, לביבות גבינה ועוד בכדי להעשיר את הערך התזונתי של המנה.
ככל שמתפתחת האכילה של התינוק, האכילה יעילה יותר ונפח הארוחות עולה. בגיל 8-9 חודשים, כאשר ישנו כבר ביסוס 2 ארוחות מוצקים, ניתן לשלב אותה כארוחת מוצקים שלישית בנוסף לארוחת הפירות או הירקות שכולם מכירים, כאשר הרכיב החלבי (חלב אם או תמ"ל) מספק חלבון איכותי החיוני לגדילה ולהתפתחות וכך מתקבלת ארוחה מאוזנת המכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים.

האם אפשר להכין הכנת דייסות ביתיות לבד?

הכנת דייסות ביתיות מדגנים שונים כמו אורז, סולת או שיבולת שועל, היא מאד מוכרת ונפוצה לשילוב בתפריט התינוק, מגוון מזונות במרקמים ובטעמים שונים הוא מאד חשוב ומומלץ.
לעיתים, בתינוקות בגילאי 6-12 חודשים מכינים ההורים את הדייסה על בסיס מים או משקה צמחי על בסיס שקדים או סויה. עם זאת, יש לשים לב שדייסות אלו עלולות להיות יחסית עניות בחלבון ובברזל ולכן הוספת פרי טחון ומקור לשומן, כמו טחינה או ממרח שקדים יכולה לשפר את הערך התזונתי של הדייסה הביתית.

אילו סוגי דייסות יש למטרנה ומה ההבדלים ביניהן?

דייסות מטרנה

לשילוב וגיוון בתפריט היומי.
שישה טעמים שונים, פרווה, להוספה לתמ"ל בקערה להאכלה בכפית או בבקבוק.
סדרת מוצרים זו מאפשרת גמישות מרבית את סוג הדייסות הזה ניתן להוסיף לכל תמ"ל, לחלב האם ואפילו למגוון מזונות.

דייסות מטרנה

דייסות גם וגם

מוצר נוחות המשלב גם דייסה וגם תמ"ל במוצר אחד – רק להוסיף מים והמנה מוכנה. ניתן להכין בקערה להאכלה בכפית או בבקבוק.
מוצר זה יכול לשמש אותנו כמוצר נוחות, גם בבית וגם מחוצה לו.
במקרים פחות שכיחים אני משתמש במוצר זה בילדים סרבני בקבוקים שמסכימים לקבל דייסה בהכנה סמיכה. קראו עוד על סרבנות בקבוקים בקישור הבא.

דייסות מטרנה

ארוחת שיבולת שועל

ארוחת שיבולת שועל במרקם מותאם לתינוקות על בסיס חלבי – הדגן הנפוץ, האהוב והמוכר, מותאם לתינוקות.
המוצר הזה למעשה משמש כארוחה שלמה (לא כתוספת לתמ"ל) להזנה בכפית.

ארוחת שיבולת שועל

האם דייסות מטרנה יכולות להתאים גם לתינוקות שמקבלים תמ"ל של חברה אחרת?

בהחלט כן, דייסות מטרנה מכילות דגנים טחונים עם קומפלקס ויטמינים ומינרלים ויכולות להיות מוספות לכל תמ"ל ו/או חלב אם שאוב או לחילופין להשתלב בתפריט היומי של התינוק כארוחה בהכנה סמיכה, למשל בארוחת שיבולת שועל או בדייסות גם וגם.

לסיכום, מגוון של סוגי מזונות בעלי מרקם משתנה חשוב לביסוס מיומנות אכילה והרכב תזונתי מגוון. שילוב דייסות ייעודיות בתפריט התינוק מגוונות את מזונותיו ומציעה אפשרות לארוחה עם ויטמינים ומינרלים, במרקם עדין שמהווה אלטרנטיבה מתאימה במעבר למזונות מוצקים. בין אם בוחרים בדייסות מוכנות או בהכנה ביתית, חשוב להקפיד על התאמת המרקם והרכב הדייסה לגיל ולצרכי התינוק.