הרגלי ניקוי המוצץ והסיכוי לרגישות למזון בתינוק

מאמר חמוד ומעורר עניין (PMID מספר 33810856) שפורסם אונליין במאי 2021.

המאמר דן על הקשר בין הרגלי הנקיון של מוצץ התינוק לבין הסיכוי שלו לסבול מרגישות למזון כלשהו בגיל שנה.

רקע – הרציונל למחקר הוא ההבנה שלחיידקים שנמצאים בסביבה יש חלק חשוב בהתפתחות המערכת החיסונית של הילד וכפועל נרכש מכך לסיכוי לאלגיות בכללן אלרגיה למזונות שונים.

מטרת המחקר הייתה לראות אם שימוש במוצץ ואופי הניקוי של המוצץ יכולים להשפיע על רגישות מוכחת למזונות בגיל שנה.

שיטות – 894 משפחות אוסטרליות עם תינוק בריא ומעקב מלידה ועד גיל שנה. נאספו נתונים לגבי אופי השימוש והנקיון של מוצצים במהלך השנה הראשונה לחיים ובגיל שנה בוצעו מבחנים לאלרגיה למזונות הבאים: חלב פרה, ביצים, אגוזים, קשיו ושומשום.

הרגלי ניקוי המוצץ והסיכוי לרגישות למזון בתינוק

תוצאות – התוצאה המשמעותית ביותר הינה שיש סיכוי גבוה יותר לרגישות למזונות שונים באותן משפחות בהן בוצע ניקוי אנטי ספטי של המוצץ (מים זורמים וחיטוי בכימיקל אנטיספטי יעודי). ניקוי המוצץ באמצעים אחרים לרבות בפה של ההורים או הרתחה לא היו בקורלציה לרגישות זו למרות שהיה נראה שיש קשר בין נקיון של המוצץ באמצעות הפה של ההורים לפחות רגישות למזון.

במאמר מוסגר נזכיר שכבר הוצג מאמר באתר המציג קשר הפוך שכזה, ניתן לקרוא בקישור הבא.

דיון – עוד מאמר מקורי ומעניין שמחזק את תאוריית ההיגיינה. או במילים אחרות, כמה שהילד גדל בסביבה נקיה ו"סטרילית" יותר כך עולה אצלו הסיכוי לאלרגיות ולמחלות אטופיות.

אז איפה עובר הקו בין נקי לנקי מדי? קשה לדעת.

אבל המאמר הזה מדגים שנקיון אנטיספטי של המוצץ הוא כנראה מוגזם.