מה ההבדל בין נוטרילון פפטי לנוטרילון פפטי ג'וניור?

יש לנו באתר המון התעסקות עם הנושא של רגישות לחלבון חלב פרה בתינוקות.

מנושא אי שקט בילדים, שהרי הרגישות הזו עושה אי שקט ניכר. ראו בקישור.

דרך פרק ספציפי על רגישות לחלבון חלב פרה (בקישור הבא) ופרק עוד יותר ספציפי על אותה רגישות בתינוקות יונקים בלבד, בקישור הבא.

מה ההבדל בין נוטרילון פפטי לנוטרילון פפטי ג'וניור?

יש גם פרק על אלרגיות למזון, שלב אחד נוסף מעל "סתם" רגישות. בקישור הבא.

ויש גם פרק שמדבר על האופציות שיש לתמ"ל של תינוקות עם רגישות לחלבון חלב פרה, בקישור הבא.

אבל יש נקודה אחת קטנה, כאילו אזוטרית, אבל עולה בכל פעם מחדש. וטובי היועצים מתבלבלים בה. 

מה ההבדל לעזאזל בין שתי פורמולות שכולם יודעים שהן מפורקות בצורה נרחבת ונקראות בשמות דומים ומבלבלים.

נוטרילון פפטי שלב 1 ושלב 2. ונוטרילון פפטי ג'וניור (אין שלבים).

מה שעזרה לנו בנקודה הזו היא תזונאית ילדים בכירה, מיכל קאירי שאת פרטיה ניתן למצוא בקישור הבא.

מה אלו הפורמולות הללו?

נוטרילון פפטי ונוטרילון פפטי ג'וניור הינן תרכובות מזון היפואלרגניות המותאמות לתינוקות עם רגישות לחלבון חלב פרה או בעיות ספיגה. הפורמולות דומות מאוד ביניהן ונבדלות בפרמטרים מסוימים וקטנים (אבל חשובים), כפי שתראו בהמשך.

החלבון בתרכובות אלו מבוסס על חלבון מי גבינה (whey) שנחשב קל לעיכול ובעל ערך תזונתי גבוה. מבחינת הטעם (והריח) חלבון ה-whay נחשב נסבל יותר על ידי תינוקות מחלבון ה-casein שהוא החלבון השני שנמצא בחלב אם, ועל בסיסו מיוצרות פורמולות דומות.

על האינדיקציות למתן הפורמולות פפטי ופפטי ג'וניור תקראו באחד מהפרקים האחרים.

מה ההבדל בין נוטרילון פפטי לנוטרילון פפטי ג'וניור?

כשאנחנו משווים בין פורמולות אנחנו מדברים על חלבונים, סוכרים, שומנים ותוספות אחרות.

חלבון – החלבון והרכבו זהים בין שתי הפורמולות.

סוכרים – יש הבדל משמעותי בסוכר. נוטרילון פפטי הינה פורמולה המופחתת בלקטוז (40% לקטוז) בהשוואה לפפטי ג'וניור שם אין לקטוז כלל. לכאורה העדר לקטוז עשוי לסייע במקרים של שלשולים ובעיות ספיגה. עם זאת לנוכחות לקטוז בפורמולה יש גם יתרונות כגון ריכוך הצואה ושיפור ספיגת הסידן כתוצאה מכך. 

אז פחות/העדר לקטוז זה הגיוני מכיוון שהיות ורוב הילדים שעברו לפורמולות המפורקות הללו עברו אחרי תקופה של מספר שבועות/חודשים לא קלים, ולרוב סבלו מכאבי בטן וחווית האכלה, לעתים, לא פשוטה. אבל האם יש הבדל מהותי בין הפחתה משמעותית של הלקטוז לנטול לקטוז? אני לא בטוח.

כך שבסעיף הזה אנחנו בתיקו 1:1.

שומנים – בנוטרילון פפטי הרכב חומצות השומן דומה לחלב אם. בנוטרילון פפטי ג'וניור הרכב חומצות השומן מכיל גם חומצות שומן מסוג MCT הנספג בקלות יתרה ומתאים לתינוקות עם קושי בספיגת שומנים. 

לכן, אם התינוקי שלכם סובל מ"סתם" רגישות לחלבון חלב פרה, ללא בעיית ספיגה ראשונית, אין שום סיבה שבעולם להעדיף פורמולה עם חומצות שומן מיוחדות, שמנגנון הספיגה שלהן והאורך שלהן שונה מזה של חלב אם.

בקיצור, 2:1 לפפטי.

תוספות – בנוטרילון פפטי ישנה תוספת של סיבים פרה ביוטיים (Fos &Gos) המהווים מצע מזון חיידקי המעי הידידותיים, דבר המשפר את העיכול ותוצרים בריאותיים נוספים הקשורים במיקרוביום. פרהביוטיקה לא מוספת לפפטי ג'וניור.

נקודה זו מעידה על היותה של פורמולת פפטי חדשנית יותר ולכן, גם בקטגוריה זו של התוספות, יש יתרון לדעתי לנוטרילון פפטי.

לסיכום, נצחון 3:1 לפפטי.

בפועל איך תתבצע הבחירה בין שתי הפורמולות?

טוב, אז אמרנו מה שאמרנו, וכתבנו את מה שכתבנו אבל בכל זאת, יש לכבד את איש המקצוע הממליץ לכם על הפורמולה.

ובפועל, הבחירה תעשה בהתאם לצורך הספציפי ביעוץ עם איש מקצוע שאבחן רגישות לחלבון חלב פרה, החל מרופא ילדים וכלה בדיאטן קליני.

אתם יכולים כמובן להגיד את דעתכם ולהיות שותפים להחלטה, אחרי שקראתם ולמדתם על ההבדלים הללו.

לסיכום, נושא פעוט אנחנו יודעים. אבל, אלוהים נמצא בדברים הקטנים.

בהצלחה.